Szolgáltatásaink

Amit mi kínálunk

Néptánc oktatás

A Balatonfüredi Óvárosi Óvoda tornaszobájában heti egy alkalommal – 5 éves kortól – a gyermek néptánc foglalkozásokat tart, Petneházi Lászlóné óvodapedagógusunk- népitánc-oktatónkaki ez irányú szakvizsgával rendelkezik. A foglalkozások térítésmentesek, és nem kötelező jellegű a gyermekek számára.

Logopédia

A gyermekekkel hetente 1 alkalommal logopédus foglalkozik, melynek a tornaszoba biztosít helyszínt. (A foglalkozások térítésmentesek).

Logopédia: a beszédhibák megelőzésére, felismerésére, korrekciójára irányuló tevékenység, a beszéd, hang, nyelvi zavarban szenvedő gyermek egész személyiségét érintő pedagógiai jellegű gyógyító nevelés. A Nevelési Tanácsadó (Pedagógiai Szakszolgálat) logopédusa/i végzik a logopédiai ellátást. 

Hitoktatás

Az óvoda világnézetileg semleges. A hitoktatás a törvényi előírásoknak megfelelően évente a szülői igényekre alapozva biztosított. 4 éves kortól nyílik lehetőség felekezet szerinti – katolikus, református, evangélikus – hitoktatás igénybevételére heti 1-1alkalommal a délutáni időszakban. A hitoktatás térítésmentes, nem kötelező, a szülő kérésén, döntésén alapszik. Az igénylőlapok kiadásában és begyűjtésében segítséget nyújtanak az óvodapedagógusok.